Το ελαιόλαδο, η δική μας υπερτροφή, είναι η βάση της Μεσογειακής διατροφής, μιας διατροφής μακροζωίας και ευζωίας.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες συμβάλει στη μείωση της «κακής” χοληστερόλης (LDL) και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, διευκολύνει την πέψη, ενισχύει την καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, εξισορροπεί την τιμή του σακχάρου στο αίμα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αναζωογονεί το δέρμα, και τέλος αποτελεί φυσική ασπίδα πρόληψης του καρκίνου.

Πληθώρα ιατρικών ερευνών αποδεικνύει ότι το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή, σύμμαχο καλής υγείας και πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

Φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι το δέντρο της ελιάς ζει πάνω από 3.000 χρόνια για να κατανοήσει το μεγαλείο του ελαιόλαδου.

Είμαστε τυχεροί που γεννηθήκαμε στη Ζάκυνθο και η οικογένεια μας μας έδωσε την δυνατότητα να συνεχίσουμε την παράδοση του ελαιοτριβείου Ελιές.

Ελιές, όπως η περιοχή στην οποία τοποθετείται και πήρε το όνομα της από τα εκατοντάδες αρχαία ελαιόδεντρα που την περιστοιχίζουν.

Στην περιοχή μας δεν βρίσκεται κανένα γνωστό αρχαιολογικό μνημείο. Τα δικά μας μνημεία είναι τα αρχαία δέντρα της ελιάς.

Στέκουν εδώ ολοζώντανα δίνοντας κάθε χρόνο, εδώ και χιλιάδες χρόνια, τους καρπούς τους. Πραγματικοί μαχητές της επιβίωσης, που ανάθρεψαν γενιές και γενιές, μας συνδέουν με την παράδοση μας, τους μύθους των Αρχαίων Ελλήνων και τις δοξασίες της χώρας μας.

Μας εμπνέουν να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία και να παράγουμε ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο με σεβασμό στη Φύση και στα θαύματα της. την παράδοση μας, τους μύθους των Αρχαίων Ελλήνων και τις δοξασίες της χώρας μας.

Μια εμπειρία που μέσα από το Elies Premium, το λάδι μας, με χαρά μοιραζόμαστε με εσάς. την παράδοση μας, τους μύθους των Αρχαίων Ελλήνων και τις δοξασίες της χώρας μας.

Οι Διόσκουροι

Οι Διόσκουροι, τα δίδυμα αδέλφια της Αρχαιότητας, σύμβολο της αδελφικής αγάπης και αρετής. Τα δικά μας δίδυμα ελαιόδεντρα ηλικίας 2.000 ετών σε απόσταση 100 μέτρων από το ελαιοτριβείο μας.

Ο Κρόνος

Ο Κρόνος( Χρόνος) από τους αρχαιότερους Θεούς, γιός του Ουρανού και της Γαίας (Γης) και πατέρας του Δια. Ελαιόδεντρο ηλικίας 1.000 ετών, κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο του ελαιοτριβείου.

Η Γαία

Γαία, η σπουδαιότερη Θέα. Η Γη με το Χάος γεννούν τον Ουρανό. Δημιούργησε τους Γίγαντες, τους Τιτάνες, τον Ωκεανό και όλη την πλάση που περιβάλλει τον κόσμο.

Το Πρόσωπο του Δία.

Ελαιόδεντρο 1.500 ετών. Ο Δίας, ο «Πατέρας των θεών και των ανθρώπων», κυβερνούσε τους Θεούς του Ολύμπου. Υπήρξε ανέκαθεν μετεωρολογικός θεός, ελεγκτής της αστραπής, του κεραυνού και της βροχής. Ήταν ο δυνατότερος και σπουδαιότερος όλων των μυθολογικών όντων και θεών.

Θεά Δήμητρα

Η Μητέρα Γη, θεά της γεωργίας, αλλά και της ελεύθερης βλάστησης, του εδάφους και της γονιμότητας συνέπεια των οποίων ήταν να θεωρείται και προστάτιδα του γάμου και της μητρότητας των ανθρώπων. Ελαιόδεντρο ηλικίας 2.000 χρόνων.

Η Σελήνη

Σελήνη, ελαιόδεντρο ιδιαίτερης ομορφιάς. Ο ελικοειδής κορμός του ακολουθεί την περιστροφή της Γης και εξαρτάται από τις φάσεις της Σελήνης μέσα στις χιλιάδες των χρόνων.