Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις μας

Οι επισκέπτες μας μπορούν να απολαύσουν μια δωρεάν ξενάγηση στις εγκαταστάσεις μας για το πώς παρασκευάζεται το ελαιόλαδο και μπορούν να δοκιμάσουν το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο μας και πολλά άλλα τοπικά προϊόντα

Γευσιγνωσία

Η διαδικασία γευσιγνωσίας ελαιόλαδου παραπέμπει στην οινολογία, όπου οι ειδικοί αξιολογούν τα διάφορα χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου με παρόμοιο τρόπο με τη γευσιγνωσία του κρασιού. Κατά τη διαδικασία αυτή, οι ειδικοί (ή οι ενδιαφερόμενοι) χρησιμοποιούν ειδικά ποτήρια γευσιγνωσίας, όπως και στην οινολογία.

Οι τρεις βασικές πτυχές που αναζητούνται κατά τη γευσιγνωσία του ελαιόλαδου είναι:
  1. Άρωμα: Το άρωμα του ελαιόλαδου αξιολογείται για την ποικιλία και την έντασή του. Μπορεί να ανιχνευθούν διάφορες αρωματικές νότες, όπως φρέσκα φυτικά, φρούτα, ή ακόμα και βότανα.
  2. Πικρότητα: Η πικρότητα είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό του ελαιολάδου και προέρχεται κυρίως από τις πολυφαινόλες που περιέχονται σε αυτό. Η ένταση της πικρής γεύσης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία του ελαιόδεντρου, την περιοχή παραγωγής και τη μέθοδο συλλογής.
  3. Πικάντικοτητα: Η πικάντικη γεύση είναι μια ελαφρώς καυτερή αίσθηση που αισθάνεται κυρίως στον λαιμό και τον αυλό. Προκαλείται από την παρουσία της οξέας ολεύρωσης στο ελαιόλαδο.

Η Τοποθεσία Μας

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.